Malzemeler;
5-6 adet Patlıcan
300 gr kıyma
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 kaşık salça
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Yapılışı;
Yıkadığınız patlıcanları alacalı bir
şekilde soyup tuzlu su içerisinde yarım saat kadar bekletin. Daha sonra suyunu
süzdüğünüz patlıcanları, yuvarlak bir şekilde dilimleyin. Patlıcanları bir kaba
koyup üzerine bir çay bardağı kadar yağı döküp bütün patlıcanlar yağa bulanana
kadar karıştırın.
Bir tepsiye yağlı kâğıt sererek
patlıcanları tepsiye yayın ve fırının ızgarasını çalıştırarak 200 derecede
patlıcanları kızartın. Patlıcanların bir tarafları kızarınca diğer taraflarını
çevirin kızartın.
Kızaran patlıcanları borcama boşaltın ve
yayın.
Bu arada bir tencereye 2-3 kaşık sıvıyağı
ve kıymayı koyup kıymayı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine küçük doğranmış
soğanı ve yeşilbiberleri ekleyip soğanlar kavrulana kadar pişirin. Küçük
doğranmış domates ve salçayı da ekleyip biraz daha kavurun. Üzerine bir bardak
kaynar su, tuz ve karabiberi ekleyip, bir taşım kaynatıp ocağı kapatın.
Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların üzerini kaplayacak şekilde serin.
Patlıcanların üzerine çıkmayacak kadar sıcak su (bir bardak kadar) ekleyin.
Üzerini dilimlenmiş domates ve biberle süsleyip 200 derece ısıtılmış fırında
üzeri kızarana kadar pişirin.
Yanında pilav ve cacık ile servis
yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder