12 Mayıs 2020 Salı

Fırında Patlıcan Musakka




Malzemeler;
5-6 adet Patlıcan
300 gr kıyma
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 kaşık salça
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz



Yapılışı;
Yıkadığınız patlıcanları alacalı bir şekilde soyup tuzlu su içerisinde yarım saat kadar bekletin. Daha sonra suyunu süzdüğünüz patlıcanları, yuvarlak bir şekilde dilimleyin. Patlıcanları bir kaba koyup üzerine bir çay bardağı kadar yağı döküp bütün patlıcanlar yağa bulanana kadar karıştırın.


Bir tepsiye yağlı kâğıt sererek patlıcanları tepsiye yayın ve fırının ızgarasını çalıştırarak 200 derecede patlıcanları kızartın. Patlıcanların bir tarafları kızarınca diğer taraflarını çevirin kızartın.



Kızaran patlıcanları borcama boşaltın ve yayın.
Bu arada bir tencereye 2-3 kaşık sıvıyağı ve kıymayı koyup kıymayı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine küçük doğranmış soğanı ve yeşilbiberleri ekleyip soğanlar kavrulana kadar pişirin. Küçük doğranmış domates ve salçayı da ekleyip biraz daha kavurun. Üzerine bir bardak kaynar su, tuz ve karabiberi ekleyip, bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. 


Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların üzerini kaplayacak şekilde serin. Patlıcanların üzerine çıkmayacak kadar sıcak su (bir bardak kadar) ekleyin. Üzerini dilimlenmiş domates ve biberle süsleyip 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.





Yanında pilav ve cacık ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder