31 Mayıs 2020 Pazar

Ispanaklı Bulgur Çorbası


  Ispanaklı Çorbası


Malzemeler;
Yarım çay bardağı bulgur
100-150 gr ıspanak
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 adet küçük boy soğan
Nane
Tuz

Yapılışı;
Bir tencereye bulguru ve haşlanmasına yetecek kadar suyu koyup ocakta bulgurlar pişene kadar kaynatın. Bulgur pişince, iyice temizleyip bir parmak kalınlığında doğradığınız ıspanakları ve 2lt kadar kaynar suyu ekleyin. Bu arada ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
Kaynayan çorbadan bir kepçe alarak yoğurtlu karışıma ekleyin, karıştırın. Ilıştırdığınız karışımı çorbaya yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Tuzunu ekleyin, kaynamaya başlayınca 10 dk daha pişirip ocağı kapatın.

Ispanaklı yoğurt Çorbası

Ayrı bir tavada minik doğradığınız soğanları yağda hafif kızarana kadar kavurun. Naneyi de ekleyip biraz karıştırdıktan sonra çorbanın yüzeyine gezdirin.


Afiyet Olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder