24 Mayıs 2020 Pazar

Güllaç


Güllaç yapımı


Malzemeler;
10 yaprak güllaç
10-11 bardak süt
2 bardak toz şeker
1 paket vanilya
Iç malzeme; Ceviz
Süsleme İçin; Tarçın, ceviz

Güllaç yapımı

Yapılışı;
Öncelikle sütü ve şekeri tencereye koyup ocağa alın. Sütü kaynatmadan şeker eriyene kadar ocakta ısıtın. Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyip karıştırın.
Güllaç yapımı

Süt şerbetinden bir kepçe ile güllacı yapacağınız tepsiye dökün. Güllaç yaprağını tepsideki sütle ıslatarak tepsi büyüklüğüne göre katlayarak yerleştirin. Üzerine bir kepçe ile her yerini ıslatacak şekilde süt şerbeti dökün. Beş yaprağı bu şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra havanda dövülmüş cevizi tepsinin her yerine eşit şekilde dökün. Diğer 5 güllaç yaprağını da aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sütü güllaçların üzerine dökün.


Güllaç yapımı

Tepsinin üzerini streç film ya da başka bir tepsi ile kapatıp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek üzerini süsleyip servis yapınız.























Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder