Malzemeler;
10
yaprak güllaç
10-11
bardak süt
2
bardak toz şeker
1
paket vanilya
Iç
malzeme; Ceviz
Süsleme
İçin; Tarçın, ceviz
Yapılışı;
Öncelikle
sütü ve şekeri tencereye koyup ocağa alın. Sütü kaynatmadan şeker eriyene kadar
ocakta ısıtın. Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyip karıştırın.
Süt
şerbetinden bir kepçe ile güllacı yapacağınız tepsiye dökün. Güllaç yaprağını
tepsideki sütle ıslatarak tepsi büyüklüğüne göre katlayarak yerleştirin. Üzerine
bir kepçe ile her yerini ıslatacak şekilde süt şerbeti dökün. Beş yaprağı bu şekilde
tepsiye yerleştirdikten sonra havanda dövülmüş cevizi tepsinin her yerine eşit
şekilde dökün. Diğer 5 güllaç yaprağını da aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten
sonra kalan sütü güllaçların üzerine dökün.
Tepsinin üzerini streç film ya da başka bir tepsi ile kapatıp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek üzerini süsleyip servis yapınız.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder