18 Mayıs 2020 Pazartesi

Rulo Patates Salatası



Malzemeler;
5-6 tane orta boy patates
1 küçük kavanoz garnitür
1 kase süzme yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak,dereotu,tuz ,kimyon,karabiber
2-3 kaşık zeytinyağı ve limon suyu
Tuz, karabiber, pulbiber
5-6 adet kornişon turşu
Dereotu ve tuz

Hazırlanışı;
Patatesleri soyup ,halka halka doğrayıp iki bardak suyla birlikte pişmeye bırakın.Patatesler yumuşayınca fazla soğutmadan çatalla iyice ezin.Tuzunu ,kimyonunu karabiberini limon ve zeytinyağını katıp iyice karıştırın. Streç filmin üzerine bir santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde elinizle basarak serin.


Üzerine hazırladığınız yoğurtlu mayonezli sarımsaklı karışımın bir kısmını ayırarak serin.Yoğurdun üzerine dereotu ve garnitürü dökün ve streç film yardımıyla kaldırarak rulo pasta gibi sarın .Streçle her yerini sararak dolapta 1 saat kadar bekletin.Dinlendikten sonra ayırdığınız yoğurtlu karışımı patates rulosunun her yerine sürün. 

İsterseniz iç malzemeyi kendi istekleriniz doğrultusunda ayarlayabilirsiniz. Haşlanmış mısır, salam, sosis, zeytin, haşlanmış yumurta gibi malzemelerde ilave edebilirsiniz.

Diğer bir süsleme şekli için;
Tezgaha streç film serin ve kıyılmış maydanoz ve pul biberle kaplayın. Maydanozların üzerine, ezdiğiniz patatesleri döşeyin.
Patatesin üzerine yaptığınız rus salatasını döşeyin ve streç film yardımıyla bir kenarından kaldırarak rulo şekli verin.
Salatayı dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.
Bir saat buzdolabında dinlendirin ve streçi çıkarıp, dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder