15 Şubat 2020 Cumartesi

Kabak Tatlısı



Balkabağı Tatlısı


Malzemeler:
2 kg balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker (çok tatlı olmasını istemezseniz 1 bardak da yeterli olur)
1 su bardağı dövülmüş ceviz



Yapılışı:
Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. 

 Kabak tatlısı


2-3 saat  ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek kalmıyor. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. 



Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edin.

Kabak tatlısı

İsterseniz kabaklar pişince borcama boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika daha pişirip soğuyunca üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder