Malzemeler:
2 kg balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker (çok tatlı olmasını
istemezseniz 1 bardak da yeterli olur)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup
çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz
uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker
serperek kat kat dizin.
2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak
bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su
koymaya gerek kalmıyor. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar
pişirilir.
Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak
pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak üzerine dövülmüş ceviz serperek
servis edin.
İsterseniz kabaklar pişince borcama boşaltıp
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika daha pişirip soğuyunca
üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder