27 Haziran 2020 Cumartesi

Etsiz Çiğ Köfte




Malzemeler:
3 su bardağı kısırlık (esmer) bulgur
1 adet ince doğranmış soğan
2 diş sarımsak
3 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı acı biber salçası
4 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı:
Bulguru, soğanı ve sarımsak püresini, domates rendesini, domates ve biber salçalarını ve baharatları, geniş bir yoğurma kabına alıp, sıvıyağını da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. İyice karışıp bütünleştikten sonra az az su ekleyerek çiğ köfte kıvamını ve rengini alana kadar yoğurun. Çiğ köftenin yumuşadığını elimizle hissettikten sonra maydanozu ilave edin. Son bir kez daha yoğurun.
Yoğurma işlemi bitince, elinizle parçalar koparıp sıkarak çiğ köfte şekli verin. Yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder