18 Haziran 2020 Perşembe

Kadayıf Tatlısı




Malzemeler;
500 gr taze tel kadayıf
100 gr tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağından biraz fazla ceviz

Şerbeti İçin;
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limonsuyu

Süslemek İçin;
Toz Antep fıstığı



İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Su ve toz şekeri tencereye koyup karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar daha kaynatın, limon suyunu ekleyip 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Kadayıf hazırlanana kadar soğusun.


Tel kadayıfı, yayvan bir tepsiye alın. Kadayıfları, elinizle didikleyerek açın.

Tereyağını ve zeytinyağını birlikte kısık ateşte eritin ve didiklediğiniz kadayıfın üzerine dökün. Kadayıfların her yeri yağlanacak şekilde iyice havalandırarak karıştırın.



Kadayıfın yarısını fırın tepsisinin tabanına yayın ve iyice bastırarak yerleştirin. Üzerine havanda dövülmüş cevizi her tarafında gelecek şekilde yayın.


Kalan kadayıfları cevizin üzerine serip sıkışması için üzerlerine bastırarak yerleştirin.



Kadayıfı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Fırından çıkardığınız kadayıfın ilk sıcağı geçince sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti azar azar her yerine gelecek şekilde gezdirin. Tekrar sıcak fırına koyun şerbetini çeksin.



Şerbetini çeken kadayıfı, dilimledikten sonra her dilimin üzerine toz fıstık ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder