Malzemeler;
500
gr taze tel kadayıf
100
gr tereyağı
Yarım
çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağından biraz fazla ceviz
Şerbeti
İçin;
4
su bardağı şeker
4.5
su bardağı su
1
yemek kaşığı limonsuyu
Süslemek
İçin;
İlk
olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Su ve toz şekeri tencereye koyup karıştırdıktan
sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte
15 dakika kadar daha kaynatın, limon suyunu ekleyip 2-3 dakika sonra ocaktan
alın. Kadayıf hazırlanana kadar soğusun.
Tel kadayıfı, yayvan bir tepsiye alın. Kadayıfları, elinizle didikleyerek açın.
Tereyağını ve zeytinyağını birlikte kısık ateşte eritin ve didiklediğiniz kadayıfın üzerine dökün. Kadayıfların her yeri yağlanacak şekilde iyice havalandırarak karıştırın.
Kadayıfın yarısını fırın tepsisinin tabanına yayın ve iyice bastırarak yerleştirin. Üzerine havanda dövülmüş cevizi her tarafında gelecek şekilde yayın.
Kalan kadayıfları cevizin üzerine serip sıkışması için üzerlerine bastırarak yerleştirin.
Kadayıfı,
önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından
çıkardığınız kadayıfın ilk sıcağı geçince sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti
azar azar her yerine gelecek şekilde gezdirin. Tekrar sıcak fırına koyun
şerbetini çeksin.
Şerbetini çeken kadayıfı, dilimledikten sonra her dilimin üzerine toz fıstık
ekleyerek servis edin.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder