Malzemeler:
750
gr kuşbaşı et
2
adet orta boy soğan
4
adet sivri biber
1
adet domates
1
yemek kaşığı biber salçası
tuz,
karabiber
2
su bardağı sıcak su
Üstüne;
3-4
tane sivribiber
2
tane domates
1
su bardağı su
1
tatlı kaşığı biber salçası
Kızartmak
için;
3
su bardağı kadar sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanları uzun ince şeritler halinde kesin, iyice
kızdırılmış kızartın ve yağlı kağıt üzerine alıp bekletin. Az yağlı olmasını
isterseniz iki taraflarını fırçayla yağlayıp fırında da kızartabilirsiniz.
Diğer tarafta bir tencerede kızdırdığınız sıvı
yağın içine etleri ekleyip karıştırarak kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ve
sivribiberleri ekleyip karıştırarak kavurun. Salçayı ekleyin. Salça da
kavrulduktan sonra domatesi ekleyin, 3-4 dakika kavurmaya devam edin. Sıcak
suyu ekleyin, etler iyice yumuşayıncaya kadar suyunu kontrol ederek pişirin.
Tuzunu ve baharatlarını ilave edip ocaktan alın.
Bir kâseye iki ya da isteğe göre üç patlıcan
şeridini çarpraz biçimde yerleştirin, ortasına etten 1 kaşık koyun ve kenarları
bohça gibi kapatın, kebabı ters çevirerek tepsiye koyun, tüm patlıcan ve harç
bitene kadar işleme devam edin.
Üzerine dilimlediğiniz biber ve domatesleri kürdan
yardımıyla yerleştirin.
1 su bardağı sıcak suda salçayı eritin, tepsiye
dökün ve 180 dereceli sıcak fırında biber ve domatesler biraz yumuşayana kadar
pişirin.
Not: İsterseniz kuşbaşı et yerine köfte
hazırlayıp, köfteleri yağsız tavada iki tarafını kızartarak içine
yerleştirebilirsiniz.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder