19 Ocak 2018 Cuma

Beykoz Kebabı (İslim Kebabı)


Malzemeler:
8-9 tane kemer patlıcan
750 gr kuşbaşı et
2 adet orta boy soğan
4 adet sivri biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz, karabiber
2 su bardağı sıcak su
Üstüne;
3-4 tane sivribiber
2 tane domates
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kızartmak için;
3 su bardağı kadar sıvıyağ

Yapılışı: 
Patlıcanları uzun ince şeritler halinde kesin, iyice kızdırılmış kızartın ve yağlı kağıt üzerine alıp bekletin. Az yağlı olmasını isterseniz iki taraflarını fırçayla yağlayıp fırında da kızartabilirsiniz.
Diğer tarafta bir tencerede kızdırdığınız sıvı yağın içine etleri ekleyip karıştırarak kavurun.  Yemeklik doğradığınız soğanları ve sivribiberleri ekleyip karıştırarak kavurun. Salçayı ekleyin. Salça da kavrulduktan sonra domatesi ekleyin, 3-4 dakika kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ekleyin, etler iyice yumuşayıncaya kadar suyunu kontrol ederek pişirin. Tuzunu ve baharatlarını ilave edip ocaktan alın.
Bir kâseye iki ya da isteğe göre üç patlıcan şeridini çarpraz biçimde yerleştirin, ortasına etten 1 kaşık koyun ve kenarları bohça gibi kapatın, kebabı ters çevirerek tepsiye koyun, tüm patlıcan ve harç bitene kadar işleme devam edin.
Üzerine dilimlediğiniz biber ve domatesleri kürdan yardımıyla yerleştirin.
1 su bardağı sıcak suda salçayı eritin, tepsiye dökün ve 180 dereceli sıcak fırında biber ve domatesler biraz yumuşayana kadar pişirin.
Not: İsterseniz kuşbaşı et yerine köfte hazırlayıp, köfteleri yağsız tavada iki tarafını kızartarak içine yerleştirebilirsiniz.
Afiyet Olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder