27 Ocak 2018 Cumartesi

Islak Kek (Browni)


Browni

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
3 kaşık dolusu kakao
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Vanilya

Üzeri için sos:
Un, kabartma tozu ve vanilya hariç aynı malzemeler
Yani;
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 kaşık dolusu kakao


Browni

Yapılışı;
Önce sos malzemelerini iyice çırpın, kek pişene kadar bir kenarda bekletin.
Diğer tarafta, yumurtalar ve toz şekeri, mikserle toz şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
Süt, sıvı yağ, kakao ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. En son elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin.
Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Pişen ve 5 dakika kadar içini çeken keki, fırından alın. Bir bıçak ucu ya da kürdanla kekin üzerine delikler açın.
Hazırladığınız sos karışımını kekin her tarafına yayacak şekilde dökün. Sosu çekmesi için kek kalıbını sıcak fırına yerleştirin. Sosunu tamamen çeken ıslak keki, dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder