14 Ocak 2018 Pazar

Ispanaklı Peynirli Gül Börek

Malzemeler
3-4 adet yufka
Yufkaların üzerine sürmek için
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için
1 adet soğan
300 gr ıspanak
150 gr beyaz peynir
Tuz, karabiber




Yapılışı;
Önce börek içini hazırlayın. Böreğin iç harcı için ıspanakları yıkayıp doğrayın. İçerisine küçük küçük doğranmış bir adet soğanı, peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Başka bir kapta, yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağı çırpın.
Bir yufkayı tezgaha serip 8 eşit üçgene bölün. Yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla hazırladığınız harçtan sürün. Üçgenin geniş kısmına harcı yayıp, yufkayı rulo şeklinde sarın. Ruloyu bir uçtan başlayarak kendi etrafında döndürüp gül şekline getirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde sardıktan sonra börekleri fırın kağıdı serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan harcı tüm böreklerin üzerine sürün. Arzuya göre çörekotu ya da susam serperek önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder