Malzemeler
Yufkaların
üzerine sürmek için
2
yumurta
1
çay bardağı süt
1
çay bardağı yoğurt
1
çay bardağı sıvı yağ
İç
harcı için
1
adet soğan
300
gr ıspanak
150
gr beyaz peynir
Tuz,
karabiber
Yapılışı;
Önce börek içini hazırlayın. Böreğin
iç harcı için ıspanakları yıkayıp doğrayın. İçerisine küçük küçük
doğranmış bir adet soğanı, peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip iyice
karıştırın.
Başka
bir kapta, yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağı çırpın.
Bir yufkayı tezgaha serip 8 eşit üçgene bölün. Yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla
hazırladığınız harçtan sürün. Üçgenin geniş kısmına harcı yayıp,
yufkayı rulo şeklinde sarın. Ruloyu bir uçtan başlayarak kendi
etrafında döndürüp gül şekline getirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde sardıktan sonra börekleri fırın kağıdı serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan harcı tüm böreklerin üzerine sürün. Arzuya göre çörekotu ya da susam serperek önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder