Malzemeler:
1. kat için:
maydanoz
(1/2 demet maydanoz)
Taze nane
Dereotu
Zeytinyağı
tuz,
karabiber, kimyon
2. kat için:
3 adet havuç
yoğurt
mayonez
sarmısak (1
küçük diş)
3. kat için
pancar
turşusu (400 gr)
Yapılışı:
Patatesleri
haşlayın ve ezin, tuzunu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Birinci kat için yeşillikleri incecik doğrayın.
İkinci kat için havucu
rendeleyin. Bir tavaya az zeytinyağı koyup, sarımsak ile birlikte havucu kavurun. Ilınınca
yoğurt ve mayonezi ekleyip karıştırın.
Üçüncü kat için pancarları
rondodan geçirin.
Ezilmiş
patateslerin göz kararı bir kısmını pancarla bir kısmını havuçlu karışımla
kalanını İnce kıyılmış yeşillikler ve baharatlarla karıştırın.
Kek
kalıbının içini streç film ile kaplayın ya da yağlayın. Sırayla pancarlı karışımı, havuçlu karışımı
ve patatesli karışımı koyun. 1 saat dolapta dinlendirip servis tabağına ters çevirerek alın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder