6 Aralık 2018 Perşembe

Kasırga Rulo Kek



Kasırga Kek

Malzemeler;
4 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 aida çay bardağı un
Bir fiske tuz

4 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı toz şeker
Bir fiske tuz

1 dolu yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı su

Sürülebilir kahvaltılık çikolata

Kasırga Kek


Yapılışı;
Öncelikle 4 adet yumurtanın sarıları ile beyazlarını ayırın.


Beyazlarına yarım çay bardağı şeker ve tuzu ekleyip kar gibi olup akmayacak hale gelene kadar mikserle çırpın.
Sarılarına 2 yemek kaşığı şekeri ekleyip beyazlaşana kadar çırpın. Süt, sıvıyağ, un ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta kakaoyu 5 yemek kaşığı su ile iyice ezin.

Önce yumurta sarılarıyla yapılan karışıma yumurta akı karışımını kaşık kaşık ekleyerek yavaşça karıştırın.
Daha sonra hamurun yarıya yakın kısmını sıvılaştırılmış kakaoya ekleyip karıştırın.
İki ayrı renkte kek hamurundan kakaosuz olanı kâğıt yayılmış dikdörtgen tepsiye dökün. Kakaolu karışımı hamur sıkma torbasına doldurup tepsideki hamurun üzerini kaplayacak şekilde dökün.

Bir bıçağın sapı ile tepsideki hamura sağa sola ve yukarı aşağı şekilde çizgiler yapın. Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına sürüp keki 175 derecede pişirin.



Keki kağıdı ile birlikte alıp başka bir pişirme kağıdına ters çevirin ve üstündeki kağıdı yavaşça çıkarın. Kekin üzerine çikolata kremasını sürdükten sonra keki rulo yapın ve yağlı kağıt ile sarıp buz dolabına kaldırın.


Kasırga Kek
Kasırga Kek

En az iki saat sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder