Malzemeler;
4 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 aida çay bardağı un
Bir fiske tuz
4 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı toz
şeker
Bir fiske tuz
1 dolu yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı su
Sürülebilir kahvaltılık
çikolata
Yapılışı;
Öncelikle 4 adet
yumurtanın sarıları ile beyazlarını ayırın.
Beyazlarına yarım çay
bardağı şeker ve tuzu ekleyip kar gibi olup akmayacak hale gelene kadar
mikserle çırpın.
Sarılarına 2 yemek kaşığı
şekeri ekleyip beyazlaşana kadar çırpın. Süt, sıvıyağ, un ve tuzu da ekleyerek
iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta kakaoyu 5
yemek kaşığı su ile iyice ezin.
Önce yumurta sarılarıyla
yapılan karışıma yumurta akı karışımını kaşık kaşık ekleyerek yavaşça
karıştırın.
Daha sonra hamurun yarıya
yakın kısmını sıvılaştırılmış kakaoya ekleyip karıştırın.
İki ayrı renkte kek
hamurundan kakaosuz olanı kâğıt yayılmış dikdörtgen tepsiye dökün. Kakaolu
karışımı hamur sıkma torbasına doldurup tepsideki hamurun üzerini kaplayacak
şekilde dökün.
Bir bıçağın sapı ile
tepsideki hamura sağa sola ve yukarı aşağı şekilde çizgiler yapın. Tepsiyi
önceden ısıtılmış fırına sürüp keki 175 derecede pişirin.
Keki kağıdı ile birlikte
alıp başka bir pişirme kağıdına ters çevirin ve üstündeki kağıdı yavaşça
çıkarın. Kekin üzerine çikolata kremasını sürdükten sonra keki rulo yapın ve
yağlı kağıt ile sarıp buz dolabına kaldırın.
En az iki saat sonra
dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder