Malzemeler
Bir su bardağı ev yapımı erişte
2 adet patlıcan
2 adet kapya biber
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz
Bir tutam maydanoz
Yapılışı;
Erişteyi kaynar tuzlu suya döküp bol suyla haşlayıp süzün. Patlıcan ve kapya biberleri fırının ızgara kısmında ya da ocak üzerinde közleyip kabuklarını soyun. Közlenmiş patlıcanları ve biberleri küçük küçük doğrayıp erişteye ilave edin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın. Bir servis tabağına yayın.
Erişteyi kaynar tuzlu suya döküp bol suyla haşlayıp süzün. Patlıcan ve kapya biberleri fırının ızgara kısmında ya da ocak üzerinde közleyip kabuklarını soyun. Közlenmiş patlıcanları ve biberleri küçük küçük doğrayıp erişteye ilave edin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın. Bir servis tabağına yayın.
Diğer tarafta tavaya
zeytinyağını ve kırmızı toz biberi ekleyip hafif kızdırın.
Kızdırılmış biberli yağı salatanın üzerine gezdirin.
Kızdırılmış biberli yağı salatanın üzerine gezdirin.
Salatanın üzerini çekilmiş
ceviz ve ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis edin.
Afiyet olsun…
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder