Malzemeler;
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
1 soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
tavuk ya da et suyu
nane
pul biber
tuz
su
Yapılışı;
Kırmızı mercimeği, pirinci
ve bulguru yıkayıp ve tencereye alın. Üzerine göz kararı suyunu ekleyip haşlamaya
bırakın.
Soğanı ince ince doğrayıp ayrı bir tencerede sıvıyağ ile kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin, peşinden salçayı da ilave edin. Soğuk su ekleyerek çırpma teliyle karıştırıp kıvamını açın.
Haşlanan mercimeği, pirinci ve bulguru suyuyla birlikte çorbaya ekleyin. Şehriyeyi ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu, naneyi, pul biberi de ilave edip
karıştırın. 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
Kaselere doldurup sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder