28 Aralık 2018 Cuma

Şehriyeli Ezogelin Çorbası

 Ezogelin Çorbası


Malzemeler;
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı  bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
1 soğan
1 çorba kaşığı  un
2 çorba kaşığı domates salçası
tavuk ya da et suyu
nane
pul biber
tuz
su

Yapılışı;
Kırmızı mercimeği, pirinci ve bulguru yıkayıp ve tencereye alın. Üzerine göz kararı suyunu ekleyip haşlamaya bırakın.
Soğanı ince ince doğrayıp ayrı bir tencerede sıvıyağ ile kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin, peşinden salçayı da ilave edin. Soğuk su ekleyerek çırpma teliyle karıştırıp vamını açın. 
Haşlanan mercimeği, pirinci ve bulguru suyuyla birlikte çorbaya ekleyin. Şehriyeyi ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu, naneyi, pul biberi de ilave edip karıştırın. 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. 
Kaselere doldurup sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder