28 Şubat 2019 Perşembe

El Açması Kol Böreği


El Açması Kol Böreği

Malzemeler:

Hamuru için:
1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke

İç Harç İçin:
300 gr Kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz karabiber

Hamurun Aralarına Sürmek İçin:
150 gr. tereyağı
1 cay bardağı zeytinyağı

Üzeri için:
1 kaşık erimiş tereyağı

Yapılışı:
Un, su, yumurta, tuz, sıvıyağ ve sirkeyi bir kapta yoğurun, üzerine bir bez ya da streç folyo ile örterek 15- 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Dinlendirdiğiniz hamuru 14 eşit bezeye ayırın.
Bezelerden her birini pasta tabağı boyunda merdaneyle açın. Aralarına eritmiş olduğunuz tereyağı ve 1/2 cay bardağı zeytinyağı karışımından fırçayla sürün.
7 hamuru üst üstte koyun en üstteki hamuru yağlamayın.
Diğer 7 hamuru aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek hazırlayın.

İlk hazırladığınız 7 tane hamuru üst üste konulmuş bir şekilde, tek seferde oklava ile un serperek yufka büyüklüğünden biraz daha büyükçe açın. Araları yağlı olduğu için çok kolay açılacak.
Hamuru ortadan ikiye kesin. Tereyağı ile fırça yardımıyla yağlayın.

Hazırladığınız içi hamurun kenarlarına kadar uzunlamasına yayın.
Hamuru sarıp rulo yapın. Ruloyu biraz hafif hafif çekiştirerek biraz uzatın.

Diğer 7 hamuru da  aynı şekilde hazırlayın yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Tepsiye yerleştirdiğiniz böreğin üzerine kalan tereyağını fırça yardımıyla sürün.
200C ayarlı fırında 30-45 dakika arası üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder