Malzemeler;
100 gr. kuru bamya
250 gram dana kuşbaşı (küçük doğranmış)
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon
Tuz
100 gr. kuru bamya
250 gram dana kuşbaşı (küçük doğranmış)
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon
Tuz
Yapılışı;
Öncelikle kuru bamyaları bir süzgecin
tersinde ovuşturarak üzerindeki tüylerin ve kabukların dökülmesini sağlayın.
Daha sonra ipleri üzerindeyken bir tencereye koyup üzerine su ve birkaç damla
limon suyu ekleyin, bamyalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Bamyalar haşlanınca suyunu süzün,
iplerinden çıkartın ve kenara alın.
Bir başka tencereye zeytinyağını koyun
ısıtın ve ardından kuşbaşından küçük doğranmış etleri ekleyip suyunu salıp
çekinceye kadar kavurun. Etler tamamen pişince üzerine tereyağını koyun, yemeklik
doğranmış soğanı ilave edip kavurun, ardından salçayı ilave edin ve kavurmaya
devam edin.
Daha sonra kaynar su ekleyip son olarak da
iplerinden çıkarttığınız bamyaları ilave edin. Çorba kıvamında olacağından
suyunu göz kararı ayarlayın. Tuz ve taze sıkılmış yarım limon suyunu kattığınız
etli bamya çorbasını 30 dakika kısık ateşte pişirin.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder