15 Şubat 2019 Cuma

Kuru Bamya Çorbası


Etli Kuru Bamya Çorbası

Malzemeler;
100 gr. kuru bamya
250 gram dana kuşbaşı (küçük doğranmış)
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon
Tuz

Kuru Bamya Çorbası

Yapılışı;
Öncelikle kuru bamyaları bir süzgecin tersinde ovuşturarak üzerindeki tüylerin ve kabukların dökülmesini sağlayın. Daha sonra ipleri üzerindeyken bir tencereye koyup üzerine su ve birkaç damla limon suyu ekleyin, bamyalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Bamyalar haşlanınca suyunu süzün, iplerinden çıkartın ve kenara alın.

Bir başka tencereye zeytinyağını koyun ısıtın ve ardından kuşbaşından küçük doğranmış etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Etler tamamen pişince üzerine tereyağını koyun, yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavurun, ardından salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Daha sonra kaynar su ekleyip son olarak da iplerinden çıkarttığınız bamyaları ilave edin. Çorba kıvamında olacağından suyunu göz kararı ayarlayın. Tuz ve taze sıkılmış yarım limon suyunu kattığınız etli bamya çorbasını 30 dakika kısık ateşte pişirin.


Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder