Malzemeler;
Hamuru için:
3 adet kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
4-5 su bardağı Un
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
4-5 su bardağı Un
İçi için:
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Bulamak için:
Yarım çay bardağı pekmez
1 cay bardağı su
1 çay bardağı susam (küncü)
Yapılışı:
Patatesli iç için; ince doğranmış soğanı yağda kavurun. Haşlanmış patatesi doğrayarak soğana ekleyin. Baharat ve tuzunu da ekleyip iyice karıştırın ve ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Hamurun
hazırlanışı; Un hariç hamur için bütün malzemeyi yoğurma kabına alın, unu yavaş
yavaş ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurdan cevizden az büyük parçalar alın
içine patatesli harçtan konulup ağzını kapatın ve kapatılan kısmı altta kalacak
şekilde önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye aralıklı olarak dizin.
Bu tarifle ortalama 35 adet çıkıyor.
Tepsiye dizilen susamlı poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla çizip 180
derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Poğaça
sadece galeta ununa da bulanabilir.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder