Malzemeler:
4 adet
yumurta
1,5 su
bardağı şeker
1 su bardağı
sıvı yağ
1 su bardağı
süt
1 tatlı
kaşığı tarçın
1 çay
bardağı dövülmüş ceviz
2,5 su
bardağı un
Kabartma
tozu
Yapılışı:
Yumurta ve şeker kabarıp rengi açık sarı olana kadar mikserle çırpılır. Karışıma önce sıvıyağ ve süt eklenip
karıştırıldıktan sonra elenmiş un ve kabartma tozu elenerek karıştırılır. Kek karışımın yarıdan
fazlası yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür.
Kalan hamura kakao eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra bir
poşete doldurulur, poşetin köşesi kesilip kakaolu hamur torbadan kalıptaki hamurun
üzerine gezdirilerek dökülür.
Kaşık sapı ile hamur ileri geri hareketlerle karıştırılır.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder