Malzemeler;
1 su bardağı pirinç
1,5 litre süt
3 su bardağı su
1 çimdik tuz
1+3/4 su bardağı şeker
Yapılışı;
Pirinci yıkayıp bir
tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip pirinçler uzayana kadar
haşlayın.
Bu arada başka bir
tencerede sütü kaynatın. Haşlanan pirinci suyuyla beraber kaynayan sütün içine aktarın.
Ocağın altını kısıp, sık
sık karıştırarak pirinç iyice açılana kadar pişirin. Eğer kıvamı koyu gelirse,
1 su bardağı daha kaynar su ekleyebilirsiniz.
İndirmeye yakın, içine tuz
ve şekeri ilave edin. Arzu ederseniz sütlacı ateşten aldıktan sonra biraz
vanilya ya da gülsuyu ekleyebilirsiniz.
Sıcakken kâselere
paylaştırın ve bir gece buzdolabında bekletin. Servis ederken üzerine tarçın
serpebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder