23 Ocak 2019 Çarşamba

Haşhaşlı Limonlu Kek


Haşhaşlı Kek
Malzemeler;
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su+yarım limonsuyu
2,5 su bardağı un
Kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Bir çay bardağı mavi haşhaş

Haşhaşlı Kek

Yapılışı;
Önce yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpın. Önce sıvıyağ, limonlu su ve limon kabuğu rendesini ekleyin çırpmaya devam edin. Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozunu karıştırın. En son haşhaşı ekleyip karıştırın ve kek hamurunu yağlanıp unlanmış tepsi ya da kalıba dökerek 170 derecede 30-40 dk pişirin. 

 Limonlu Kek

Haşhaşlı Kek
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder