25 Ocak 2019 Cuma

Mayalı Gül Poğaça


Gül Poğaça

Malzemeler:

Hamur İçin;
1su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvı yağ
1paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
1yemek kaşığı sirke
1yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6,5 su bardağı un
2 yumurta (sarılarını ayırın)

İç harcı için;
300 gr beyaz peynir
Bir tutam maydanoz

Aralarına sürmek için;
100 gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı;
Yumurta sarıları hariç tüm hamur malzemelerini karıştırın. Gerekirse un ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda hamuru yoğurun. Daha sonra hamuru derin bir kaba koyup üzerini bir kapak ya da streç filmle kapatın. 30-40 dk dinlenen ve kabaran hamuru tezgâha alıp 12 adet yumak elde edecek şekilde bölün.



Bu arada sıvıyağ ile tereyağını birlikte bir tavada ısıtın.

Her bir yumağı merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini yağlayın. Yağlanan hamuru ters çevirin bu yüzünü de yağlayıp hazırladığınız peynirli içi ortasına bir yemek kaşığı koyun. Daha sonra hamurun kenarlarını ellerinizle toplayın ve resimde görüldüğü gibi büküp altına çevirin.


Mayalı Poğaça

Hazırlanan hamurların üzerine yumurta sarılarını sürün ve ortalarını çörekotu ile süsleyin.
Mayalı Poğaça

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder