Malzemeler:
Hamur
İçin;
1su
bardağı ılık su
1
su bardağı ılık süt
1su
bardağı sıvı yağ
1paket
kuru maya veya yarım paket yaş maya
1yemek
kaşığı sirke
1yemek
kaşığı şeker
1
tatlı kaşığı tuz
6,5
su bardağı un
2
yumurta (sarılarını ayırın)
İç
harcı için;
300
gr beyaz peynir
Bir
tutam maydanoz
Aralarına
sürmek için;
100
gr tereyağ
Yarım
çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı;
Yumurta
sarıları hariç tüm hamur malzemelerini karıştırın. Gerekirse un ekleyerek ele
yapışmayacak kıvamda hamuru yoğurun. Daha sonra hamuru derin bir kaba koyup
üzerini bir kapak ya da streç filmle kapatın. 30-40 dk dinlenen ve kabaran
hamuru tezgâha alıp 12 adet yumak elde edecek şekilde bölün.
Bu arada sıvıyağ ile tereyağını birlikte
bir tavada ısıtın.
Her bir yumağı merdane yardımıyla servis
tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini yağlayın. Yağlanan hamuru ters çevirin bu
yüzünü de yağlayıp hazırladığınız peynirli içi ortasına bir yemek kaşığı koyun.
Daha sonra hamurun kenarlarını ellerinizle toplayın ve resimde görüldüğü gibi
büküp altına çevirin.
Hazırlanan hamurların üzerine yumurta
sarılarını sürün ve ortalarını çörekotu ile süsleyin.
Önceden
ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet
Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder