Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağı
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çimdik tuz
Yapılışı:
Yumurtaya süt ve yağı ekleyerek çırpın. Unu, kabartma tozu, vanilya, tuz ve şekeri eleyerek sütlü karışıma ilave edin ve çırpmaya devam edin.
Karışım tahin kıvamında olmalı. Gerekiyorsa koyuluğa göre süt yada un ilave edin.
Yumurtaya süt ve yağı ekleyerek çırpın. Unu, kabartma tozu, vanilya, tuz ve şekeri eleyerek sütlü karışıma ilave edin ve çırpmaya devam edin.
Karışım tahin kıvamında olmalı. Gerekiyorsa koyuluğa göre süt yada un ilave edin.
Karışımdan küçük kepçe ile
önceden ısıtılmış yapışmaz tavaya parça parça dökün. Orta ısıda pişirin,
üzerinde delikcikler oluşunca spatula ile arkasını kontrol edin, kızarmaya
başlamışsa hemen ters düz edin.
Aynı işlemleri hamurun
geri kalanı için de tekrarlayıp pişirin.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder