19 Aralık 2017 Salı

Asma Yaprağı Konservesi

Malzemeler;
İstenilen miktarda asma yaprağı
Su
Tuz
Kavanoz ve kullanılmamış kavanoz kapağı








Yapılışı;

Yaprakları temizleyip ve 10-15 tanesini sapları aynı hizaya gelecek şekilde dizin. Tencereye su koyup içerisine 2 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suyun içerisine bir dizi yaprak koyup 1-2 dakika haşlayın. Tencereden kevgirle çıkardığınız yaprakları soğutmadan direk kavanozlara sıkıştırarak yerleştirin. Eksik kalırsa kaynar sudan ekleyin ve kapağını sıkıca kapatın. Kavanozları bekletmeden ters şekilde bir bezin üzerine dizin ve bir gece iyice soğuyana kadar bekleyip serin ve karanlık bir yerde saklayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder