10 Aralık 2017 Pazar

Vişneli Cheesecake


Malzemeler

Tabanı: 
Çapı 24 cm.lik kelepçeli kalıp kullanılmalıdır.
1 paket Eti Kakaolu bisküvi
1 paket Eti Burçak
6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı çekilmiş fındık (isteğe bağlı)



İçi:
500 gr. Labne peynir
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı krema
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un





Üzeri:
Yaklaşık 1 su bardağı dolusu dondurulmuş veya taze, çekirdeği ayıklanmış vişne
Yarım su bardağından biraz fazla tozşeker
1 su bardağı su
Ayrıca 2 buçuk silme yemek kaşığı nişasta, yarım su bardağı su
Gerekirse yarım su bardağı kaynamış su (kıvam ayarlamak için)


Yapılışı
Kullanacağınız bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Önce tabanı hazırlamalısınız. Taban malzemelerinin hepsini karıştırın. Kalıbın tabanına yağlı kağıt kesip yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine yerleştirin; taban ve kenar yapıp kalıbı buzdolabına kaldırın.







İçi için Labne peyniri ince süzgeçte 15-20 dk. bekletip fazla suyunun gitmesini sağlayın.
Labne peynirini mikser ile açın, şekeri ekleyip iyice karışıncaya kadar çırpın. Yumurtaları teker teker peynirli karışıma ekleyin. Birini ekleyip çırptıktan sonra ikincisini ekleyin çırpın. Sonra da üçüncüsünü ekleyip çırpın.
Krema, nişasta ve unu ekleyin ve karıştırın.
Kalıbı buzdolabından alın. Karışımı kalıbın içine dökün. Kalıbı streç ve aliminyum ile kaplayıp içinde sıcak su bulunan tepside önce 15 dk. 200 C'de sonra 110 C'de 1 saat kadar pişirin.
Fırını söndürün, fırın kapağını biraz açık bırakın ve 1 saat fırının içinde kalsın.
Oda sıcaklığına gelince cheesecake'i buzdolabına koyun. Servis için en az 6 saat geçsin. Cheesecake' i kalıptan çıkarıp üzerini arzunuza göre süsleyin.






Vişne Sos Yapılışı:

Vişneleri tencereye alıp üzerine tozşeker ve suyu ekleyip ocağı açın.
Ara sıra karıştırarak 5 dakika kadar kısıkta pişirin.
Nişastayı su ile çözerek karışıma bir yandan karıştırırken diğer yandan ince akıtarak yedirin.
Sos hemen koyulaşacaktır. İstediğiniz sos kıvamından biraz daha ince olacak şekilde gerekirse azar azar sıcak su ekleyip karıştırarak kıvamını ayarlayın.
Ocağı kapatıp ara sıra karıştırarak ılınmaya bırakın.
Bu sosu sütlü tatlı, cheesecake ve pastaların üzerinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder