18 Aralık 2017 Pazartesi

Nohutlu ve Tavuklu Pirinç Pilavı


Malzemeler;
1 adet tavukgöğsü
1 su bardağı pirinç
1, 5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı ve tereyağı



Yapılışı;
İlk olarak pirinci en az 20 dakika tuzlu suda bekletin. Bu arada tavukgöğsünü bol suda iyice haşlayın ve haşlanınca didikleyin. Tavuğun suyundan 1,5 su bardağı ayırın.
Tencereye yağı koyun. Yağ kızınca iyice yıkanmış pirinci tencereye ekleyin ve pirinçler cam gibi olana kadar kavurun. Ardından tavuk suyunu, karabiber ve tuzu ilave edip didiklenmiş tavuk etini ve nohudu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ve pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Pilav pişince ocaktan alın ve üzerini kağıt havlu ile kapatıp dinlenmeye bırakın.
Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder