Malzemeler;
1 adet tavukgöğsü
1 su bardağı pirinç
1, 5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı ve tereyağı
Yapılışı;
İlk olarak pirinci en
az 20 dakika tuzlu suda bekletin. Bu arada tavukgöğsünü bol suda iyice haşlayın
ve haşlanınca didikleyin. Tavuğun suyundan 1,5 su bardağı ayırın.
Tencereye yağı koyun.
Yağ kızınca iyice yıkanmış pirinci tencereye ekleyin ve pirinçler cam gibi
olana kadar kavurun. Ardından tavuk suyunu, karabiber ve tuzu ilave edip
didiklenmiş tavuk etini ve nohudu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ve
pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Pilav pişince ocaktan
alın ve üzerini kağıt havlu ile kapatıp dinlenmeye bırakın.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder