Malzemeler;
3
adet domates (ya da yazdan hazırlanmış domates konservesi)
1
tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
3-4
kaşık zeytinyağ
1
yemek kaşığı un
1
çay bardağı arpa şehriye
½
çay bardağı tel şehriye
Haşlanıp didiklenmiş tavuk eti
Tavuk
suyu
Üzerine
maydanoz
Yapılışı;
Domateslerin
kabuklarını soyup, robotta salça ile birlikte çekin. Bir tencereye
zeytinyağını ve domates rendesini koyup iyice kavurun. Unu ekleyip biraz daha
kavurun. 2 litreye yakın tavuk suyu ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başlayınca arpa şehriyeyi, 10
dakika sonra da tel şehriyeyi katın. Şehriyeler pişince ocağı kapatın.
Çorbaları
kâselere bölünce üzerlerini ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Not; Terbiyeli yapmak istenirse bir yumurta sarısını yarım limonsuyu ile iyice çırpın ve sıcak çorbadan bir kepçe ekleyip onunla da çırpın ve yavaş yavaş çorbayı karıştırarak ekleyin. Yumurtanın kesmemesine dikkat edin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder