23 Aralık 2017 Cumartesi

Unlu Çıtır Börekler


Malzemeler:
3 adet yufka
3/ 4 su bardağı sıvıyağ
125 gr eritilmiş tereyağı
Her yufka için 1 Türk kahvesi fincanı un
1 yumurta
Üzeri için; susam, çörek otu

İçi;
Yarım kilo ıspanak
1 iri kurusoğan
300 gr beyaz peynir




Yapılışı;
1- Önce soğanı yağda kavurup yıkanmış doğranmış ıspanağa sıcakken karıştırın. Peynir, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
2- Yufkanın birini tezgaha serin tereyağ ve sıvıyağı karıştırıp fırçayla yufkayı bolca yağlayın. Her yufka için bir kahve fincanı unu süzgeçle eşit bir şekilde yufkanın üzerine eleyin. İkinci yufkayı üzerine serin aynı işlemi tekrarlayın. Yufkayı 12 eşit parçaya bölün. Ispanaklı içi koyup sigara böreği gibi sarın. ( ya da tek yufkayı yarımay şeklinde katlayarak aynı işlemi yapıp, Yufkanın düz tarafına harç koyun rulo şeklinde sarıp kesin)
Üzerine yumurta sürüp çörekotu susam serperek fırında pişirin.


 Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder