Malzemeler:
3/ 4 su bardağı sıvıyağ
125 gr eritilmiş tereyağı
Her yufka için 1 Türk kahvesi fincanı un
1 yumurta
Üzeri için; susam, çörek otu
İçi;
Yarım kilo ıspanak
1 iri kurusoğan
300 gr beyaz peynir
Yapılışı;
1- Önce soğanı yağda kavurup yıkanmış doğranmış
ıspanağa sıcakken karıştırın. Peynir, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
2- Yufkanın birini tezgaha serin tereyağ ve
sıvıyağı karıştırıp fırçayla yufkayı bolca yağlayın. Her yufka için bir kahve
fincanı unu süzgeçle eşit bir şekilde yufkanın üzerine eleyin. İkinci yufkayı
üzerine serin aynı işlemi tekrarlayın. Yufkayı 12 eşit parçaya bölün. Ispanaklı
içi koyup sigara böreği gibi sarın. ( ya da tek yufkayı yarımay şeklinde
katlayarak aynı işlemi yapıp, Yufkanın düz tarafına harç koyun rulo şeklinde
sarıp kesin)
Üzerine yumurta sürüp çörekotu susam serperek
fırında pişirin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder