10 Aralık 2017 Pazar

Beşamel Soslu Garnitürlü tavuk

Malzemeler
500 gr tavukgöğsü
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 su bardağı konserve bezelye
Tuz,karabiber,pul biber,kekik

 




















Beşamel sos için
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber,muskat rendesi


Üzeri için
1 su bardağı kaşar rendesi


Hazırlanışı
Tavuk etini haşlayıp didikleyin. Patates ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın.
Beşamel sos için bir tencerede tereyağı ile unu kavurun, süt ilave edip topaklanmadan koyulaşana kadar pişirin.
Kaynayan sosu ocaktan alın karabiber, tuz ve muskat rendesi ekleyip karıştırın.
Haşlanıp didiklenen tavuk ve sebzeleri baharatlarla harmanlayıp yağlanmış fırın kabına serin.
Üzerine beşamel sos gezdirip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesi serpin ve kapalı fırında kaşar eriyene kadar bekletin.
Sıcakken servis edin.
Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder