Malzemeler
500
gr tavukgöğsü
2
adet orta boy patates
2
adet havuç
1 su
bardağı konserve bezelye
Tuz,karabiber,pul
biber,kekik
Beşamel
sos için
2,5
su bardağı süt
2
çorba kaşığı un
1
çorba kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber,muskat
rendesi
Üzeri
için
1 su
bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı
Tavuk
etini haşlayıp didikleyin. Patates ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın.
Beşamel
sos için bir tencerede tereyağı ile unu kavurun, süt ilave edip topaklanmadan
koyulaşana kadar pişirin.
Kaynayan
sosu ocaktan alın karabiber, tuz ve muskat rendesi ekleyip karıştırın.
Haşlanıp
didiklenen tavuk ve sebzeleri baharatlarla harmanlayıp yağlanmış fırın kabına
serin.
Üzerine
beşamel sos gezdirip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından
çıkarıp üzerine kaşar rendesi serpin ve kapalı fırında kaşar eriyene kadar
bekletin.
Sıcakken servis edin.
Afiyet olsun...
Sıcakken servis edin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder