24 Aralık 2017 Pazar

Parmak Tatlısı



Malzemeler;
2 yumurta
2 Türk fincanı toz şeker ya da pudra şekeri
2 Türk fincanı zeytinyağı veya sıvıyağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine;
1 yumurta sarısı
Şerbet;
9 Türk kahve fincanı şeker
11 Türk kahve fincanı su
1 çay kaşığı limon suyu





Yapılışı;
Hamur malzemeleri karıştırılır un azar azar ilave edilir yumuşak hamur yapılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp, mekik şekli verilerek, üzeri hafifçe bastırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çatalla çizik yapılır.
Önceden ısınmış 180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Önceden hazırlanmış soğumuş şerbet sıcak tatlıya dökülür. 2 saat üzeri kapatılarak dinlendirilir.
Bu ölçülerle 24 adet tatlı oluyor.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder